OXURION
OXUR
- EUR (-)
- 15-min zeitverzögert - Euronext Bruxelles
Eröffnung: -
Veränderung: -
Volumen: -
Tief: -
Hoch: -
Hoch - Tief: -
Typ: Aktien
Ticker: OXUR
ISIN: BE0974487192

Oxurion: Vooruitgang in de Strijd tegen AMD

  • 32

Leuven, BELGIË – 12 September 2024 – 18:00 CET Oxurion NV (Euronext Brussel: OXUR) (de Vennootschap), een biofarmaceutisch bedrijf met hoofdkantoor in Leuven, kondigt vandaag vooruitgang aan in zijn onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma gericht op geografische atrofie (GA) als gevolg van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (AMD).

Update over het R&D-programma van Oxurion voor GA als gevolg van AMD

Het onderzoeksteam van Oxurion evalueert momenteel verschillende therapeutische targets voor de behandeling van geografische atrofie als gevolg van leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Deze targets zijn geïdentificeerd dankzij het innovatieve target-ontdekkingsplatform dat gebruikmaakt van CRISPR-technologie, ontwikkeld door de onderzoekers van Oxurion, en bevestigd in diverse celtests die zijn ontworpen om de pathologische omstandigheden na te bootsen die leiden tot geografische atrofie bij de mens.

De voorlopige resultaten bij dieren versterken het optimisme over de geïdentificeerde targets

De eerste experimenten uitgevoerd op diermodellen hebben aangetoond dat bepaalde targets het potentieel hebben om het netvlies te beschermen tegen pathologische processen die geassocieerd zijn met leeftijdsgebonden maculadegeneratie. Sommige targets hebben de netvliesdegeneratie bij dieren namelijk verminderd in vergelijking met de controlegroep, wat Oxurion een voordeel biedt in zijn zoektocht naar nieuwe therapeutische opties voor patiënten die lijden aan GA, een gebied waar de onvervulde medische behoeften nog steeds aanzienlijk zijn.

Hoewel deze eerste resultaten veelbelovend zijn, is verder onderzoek nodig om het therapeutisch potentieel van elk target volledig te beoordelen.

Over Oxurion

Oxurion (Euronext Brussel: OXUR) houdt zich bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie standaard oftalmologische therapieën voor de behandeling van netvliesaandoeningen. Oxurion is gevestigd in Leuven, België. Meer informatie is beschikbaar op www.oxurion.com.

Belangrijke informatie over toekomstgerichte verklaringen

Sommige verklaringen in dit persbericht kunnen beschouwd worden als 'toekomstgericht'. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en kunnen bijgevolg verschillende risico's en onzekerheden met zich meebrengen en daardoor worden beïnvloed. Het bedrijf kan daarom geen garantie bieden dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen werkelijkheid zullen worden en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen bij te stellen of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Aanvullende informatie betreffende risico's en onzekerheden die de bedrijfsactiviteiten beïnvloeden en andere factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van een toekomstgerichte verklaring, zijn opgenomen in het jaarverslag van het bedrijf. Dit persbericht houdt geen aanbod of uitnodiging in om effecten of activa van Oxurion in welk rechtsgebied ook te kopen of te verkopen. Effecten van Oxurion mogen in de Verenigde Staten alleen worden aangeboden of verkocht mits registratie krachtens de Amerikaanse Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, of in overeenstemming met een ontheffing daarvan, en in overeenstemming met de van toepassing zijnde wetten inzake effecten in de VS.

Gelieve voor bijkomende informatie contact op te nemen met:

Oxurion NV

Pascal Ghoson

Chief Executive Officer

[email protected]






Unregulated information:


Voll und Original-Pressetext in PDF : https://www.actusnews.com/news/87651-oxur_vooruitgang-in-de-strijd-tegen-amd.pdf

Receive by email the next press releases of the company by registering on www.actusnews.com, it's free
Actusnews
Actusnews

ActusNewsWire - ACTivateur de réputation sur internet
Diffuser vos communiqués de Presse ou vos communiqués financiers (Diffuseur Professionnel d'Information Réglementée autorisé par l’AMF).